Bazar Bizar

Toon 1 - 2 van 2

BAZAR BIZAR nodigt u uit op een verre reis naar de dansende eilanden, eeuwenoude tradities en paradijselijke stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk, ontstaan uit een levenslange passie voor reizen, creëert uiterst originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie omvat geweven tapijten, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart. Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen. Bazar Bizar brengt dat prachtige vleugje Balinese cultuur één voor één naar de vier windstreken.

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl eigenares Pascale de creatieve kant van de zaak voor haar rekening neemt en ook het publieke 'gezicht' van het label is, zorgt haar echtgenoot Eddy voor de logistiek.

Als wereldreizigers had het koppel al heel wat bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde aan als een 'thuiskomst'. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, en niet te vergeten de boho vibes. Zo kwamen ze op het idee om een webwinkel te starten voor unieke meubels en originele decoratieartikelen, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Inmiddels heeft het echtpaar hun eigen label ontwikkeld en ontwerpen en creëren ze hun eigen collecties van high-end en luxe decoratieve accenten en homeware. Vier tot vijf keer per jaar reizen ze naar Indonesië, waar ze al een team van verschillende Balinese medewerkers hebben.

Alle artikelen worden op een duurzame manier (hand)gemaakt en bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Omdat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze er ook controle over: van productie tot levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, een kwaliteitsvolle afwerking en garanderen eerlijke lonen voor hun arbeiders.

Alles wat "Bazar Bizar" aanbiedt is dus zowel ecologisch als fair trade, en in de toekomst... willen ze dat zo houden.